Flyborgs Genealogi
- en väg till dina rötter -

Om företaget
- uppdragsforskning
- avskrifter
   • mantalslängder
   • kyrkböcker
- beställning
- priser & information
- kontakt

Karlskrona hattfabrik

Egen släktforskning - inledning

Farfars anor
- anlista
- amerikabreven
- Sven August Nordensköld

Farmors anor
- anlista

Morfars anor
- anlista

Mormors anor
- anlista

Lite av varje
- folkskrifter


Länkar

Blekinge Släktforskarförening

Riksarkivet

Skredsviks, Herrestads och Högås hembygdsförening

SVAR (inom Riksarkivet)Avskrifter

Här har jag samlat en del avskrifter som jag gjort för att underlätta min egen släktforskning, men som andra kanske också har nytta av.

Det finns avskrifter av mantalslängder som rör Tvings församling i Blekinge län och åren 1715, 1719-1723, vilket innebär totalt 1 535 personposter 161 sidor inkl. register (sökbart på för- och efternamn samt ort).

Vidare har jag skrivit av katekismilängder för Tvings församling och åren 1683, 1696, 1717 och 1727 (sammanlagt 942 personposter och totalt 88 sidor inkl. register. Registerdelen är sökbar på för- och efternamn samt ort.

Det finns även en mindre avskrift ur en husförhörslängd för Morlanda församling, Göteborgs- och Bohuslän, men då endast den del som avser Ellös fiskeläger, nedtecknad 1806-02-26 (volym AIa:4, 1802-1810). Även den med register sökbart på för- och efternamn.

Avskrifter köper du enklast via webbformulär eller e-post till info @ flyborg.se

Noteras bör att det inte alltid är lätt att läsa från mikrokort/digitaliserade arkivhandlingar eller kopior, så det kan bli misstolkningar. Ha alltid som vana att själv gå till källan för att få andrahandsuppgifter verifierade. Om du har
synpunkter eller finner felaktigheter i mitt material är du välkommen att höra av dig till mig.

Bilden föreställer en släktträff år 1904 vid "Ståls stuga" i Sörvik - Blåsupp, Herrestads församling. Fotografiet hänger idag i samma hus som är avbildat här och huset vårdas idag av Hembygdsmuseet i Bången. Museet drivs av Skredsvik, Herrestad och Högås hembygdsförening.

Kvinnan i den stora, ljusa hatten och ljus dräkt, är min farmors mor Svea Svensson (född 1885). Hennes föräldrar, Johan Peter Svensson (född 1862) och Amalia Kristiansdotter (1859), står längst bak i bilden, alldeles framför den öppna dörren.

Amalias föräldras sitter mitt i bild, nära varandra; Kristian Andersson (född 1832) och Elisabet Johansdotter (född 1835).

© Flyborgs Genealogi - 2011-10-07