Flyborgs Genealogi
 - en väg till dina rötter -Om företaget
- uppdragsforskning
- avskrifter
- beställning
- priser & information
- kontakt

Karlskrona hattfabrik

Egen släktforskning - inledning

Farfars anor
- anlista
amerikabreven
Sven August Nordensköld

Farmors anor
- anlista

Morfars anor
- anlista

Mormors anor
- anlista

Lite av varje
- folkskrifter

Första sidanLänkar

Blekinge Släktforskarförening
Stort tack för allt stöd jag får rörande mina efterforskningar om Karlskrona hattfabriks AB. Ovärderligt!

Släktband (P1, Sveriges radio)


Priser & information

Jag erbjuder kvalificerad forskningshjälp som bygger på mångårig erfarenhet av egen släktforskning och drygt tio år som anställd vid Landsarkivet i Härnösand. Efter det att jag slutade min anställning vid landsarkivet, för att flytta hit till Umeå, har jag ägnat mig åt egen och andras släktforskning samt medverkat ett antal gånger i radioprogrammet Släktband tillsammans med min förre kollega Thord Bylund. Läs mer om vad nöjda kunder skriver »

Resultatet av forskningen levereras i en mapp innehållande antavla, ansedlar samt anlista med namn- och ortsregister. Varje utredning åtföljs av tydliga källhänvisningar samt ev. kopior. I priset ingår också, om man vill, en html-fil med all information som återfunnits under forskningen. Den öppnas och läses via din browser och är mycker överskådlig och lättläst.

Presentkort på släktforskning är en uppskattad gåva vid födelsedagar och avtackningar.

Presentkort

Dessutom har jag nu ett mycket förmånligt prova-på-pris för uppdragsforskning – beställ tre timmars forskning, men betala bara för två... Med mitt pris betalar nya kunder endast 900 kr för tre timmars forskning - motsvarande tjänst kostar hos t ex en statlig arkivmyndighet 2700 kr. Beställ >>

Passa på att köpa båda avskrifterna av Tvings församlings (Blekinge) katekismilängder (1683, 1696,1717, 1727) och mantalslängder (1715, 1719-1723) för endast 500 kr. Köper du dem var för sig kostar avskriften av mantalslängder 350 kr och av katekismilängderna 300 kr. Beställ >>

Du kan beställa...

Antavlor

Antavla med 3 generationer (15 personer*) 4 000 kr
Antavla med 4 generationer (31 personer*) 7 000 kr
Antavla med 5 generationer (63 personer*) 10 000 kr

*) antalet personer inkl. probanden (= den person som forskningen utgår ifrån), vilken ska vara född efter 1850).

De uppgifter som finns med i utredningen är (i den mån det är noterat i kyrkböckerna);
namn, födelsedatum, födelseort, vigseldatum, dödsdatum, dödsort och dödsorsak, dvs. basuppgifter.
Barn noteras och följs i kyrkböckerna så länge de är antecknade tillsammans med föräldrar.
Källor redovisas ALLTID i utredningen.

Forskning per timme kostar 450 kr/timme och du bestämmer hur mycket utredningen sammantaget får kosta och därmed också hur mycket tid jag ska lägga ner på den.

Prova-på-erbjudande för nya kunder – beställ tre timmars forskning, men betala bara för två timmar! (prisjämförelse – statliga arkivmyndigheter tar 900 kr/timme eller 225 kr/kvart för arkivforskning).

Här ingår samma uppgifter som ovan - eller enligt dina önskemål. Om du är intresserad av specifika uppgifter så letar jag efter dem och skriver in dem i ansedeln/anlistan. Lämpligt de gånger man vill "prova på" eller om det är lite knivigare frågor som kräver extra efterforskning.

Viktigt att komma ihåg! Ju längre tillbaka i tiden man kommer i sin forskning - desto mer tidskrävande brukar den bli.

Extra kopia av släktutredning kostar 50 kr. Utredningarna sparas så att du har möjlighet att återkomma och få ytterligare forskning.

Kopia av arkivhandling eller ur tryckt material kostar 4 kr/kopia.

Avskrifter ur mantalslängder och katekismilängder för Tvings församling i Blekinge.

Katekismilängder för åren 1683, 1696, 1717 och 1727 kostar 200 kr.
Mantalslängd 1715, 1719, 1720, 1721, 1722 och 1723 kostar 250 kr.

Önskat forskningsresultat kan tyvärr inte alltid garanteras eftersom arkiv på olika sätt kan ha blivit förstörda eller på annat sätt inte är tillgängliga. Om ersättningskällor saknas är det mycket svårt, om ens möjligt, att komma vidare i forskningen. Den tid som används i sökandet efter information faktureras oavsett om efterforskningen ger positivt eller negativt resultat (vilka arkiv som kontrollerats specificeras i utredningen). Undantag från detta görs endast vid "antavleforskning" (3, 4 och 5 generationer) då priset reduceras med 100 kr per person (i antavlan) som inte kan återfinnas (t ex vid okänd far/mor).

Jag gör normalt inte efterforskningar inom den 70-åriga sekretessgränsen (dvs. från 1946 och framåt i tiden), utan hänvisar istället till landsarkiven eller i förekommande fall till de församlingar som fortfarande har kvar folkbokföringshandlingarna i sina arkiv.

Priserna inkluderar moms. Vid efterforskningar som kostar 1000 kr eller mer kan jag begära förskottsbetalning med 500 kr (om du inte är känd av mig sedan tidigare). Förskottsbetalning dras självklart sedan bort på fakturan vid slutbetalning. Kostnader för porto och ev. resor tillkommer samt andra utlägg som jag kan ha i samband med utredningen (du och jag är dock överens inför varje moment som kan förknippas med extra kostnader för dig). Kostnaderna specificeras på din faktura tillsammans med kvitton. Flyborgs Genealogi är en registrerad enskild firma med kontor i Täfteå. För mer information - hör gärna av dig per e-post.

Du betalar efterforskning mot postförskott eller enligt faktura till mitt PlusGiro 456 61 23-8 inom
14 dagar.


© Flyborgs Genealogi - 2023-03-26