Flyborgs Genealogi
- en väg till dina rötter -
Om företaget
- uppdragsforskning
- avskrifter
- beställning
- priser & information
- kontakt

Karlskrona hattfabrik

Egen släktforskning - inledning

Farfars anor
- anlista
amerikabreven
Sven August Nordensköld

Farmors anor
- anlista

Morfars anor
- anlista

Mormors anor
- anlista

Lite av varje
- folkskrifter

Första sidanLänkar

Blekinge Släktforskarförening

Stort tack för allt stöd jag får rörande mina efterforskningar om Karlskrona hattfabriks AB. Ovärderligt!

Sveriges Släktforskarförbund

Släktband (P1, SR)

Riksarkivet och LandsarkivenVad kan jag erbjuda dig?

Vill veta mer om dina rötter eller ge bort en uppskattad present, men saknar tid eller kunskap för att göra egna efterforskningar?

Jag (Kathrine Flyborg) kan hjälpa dig med detta genom mitt företag Flyborgs Genealogi som har kontor i Täfteå, strax norr om Umeå, och jag har förstås F-skattsedel. Företaget erbjuder kvalificerad forskningshjälp som bygger på mångårig erfarenhet av egen släktforskning och drygt tio år som anställd vid Landsarkivet i Härnösand.

Efter att jag lämnade landsarkivet har jag fortsatt med att ta fram uppgifter till andras släktforskning och vid några tillfällen medverkat i radioprogrammet Släktband tillsammans med min förre kollega vid landsarkivet, Thord Bylund.

Röster från nöjda kunder...

    — Hej Kathrine! Tack för fint utfört släktforskningsarbete,fick brevet med posten idag.Tack även för Ditt extra arbete. Har med glädje betalat in pengarna via internet idag. Det var många uppgifter som jag inte kände till. Det här blir mycket spännade läsning!! (Leif Hamrin)

 — Hej, tack för din ofattbart omfattande rapport. Det skulle ta veckor att få ihop detta material för de flesta och då     skulle det ändå inte vara i närheten av denna kvalitet. Jag lyfter på hatten! Tack också för de initierade och kloka kommentarerna.... materialet är fortsatt mycket imponerande och jag är glad att jag tog denna "genväg" för att komplettera några av de eventuella "släktrådar" som är outforskade för mig. (Ingemar Borelius)

  — Hej! Tack så oerhört mycket för din forskning om Minona Albertina Rosalia Jonsson!! Jag är mycket imponerad och förstår   att detta tog mycket mer än 3 timmar i anspråk. Jag återkommer gärna när jag stöter på nya problem! (Carl Blomberg)

  — Hej! Jag är så tagen över den mängd uppgifter jag har fått ta del av om min okända släkt på pappas sida tack     vare dig, så jag vet knappt vad jag ska säga just nu förutom att jag är djupt imponerad över det digra resultatet! ... Jag är fortfarande helt tagen över mängden uppgifter jag fick för det facila prova-på-priset ska du veta. Det är mycket troligt att jag återkommer till dig igen, när jag behöver mera proffshjälp och vill gå ännu längre tillbaka i den.... Sparar förstås också din mailadress om jag eller någon jag känner behöver högkvalitativ släktforskningshjälp i framtiden. (Anette Hydfeldt)

Beställning

Forskning och avskrifter beställer du enklast via webbformulär. För ytterligare upplysningar får du gärna ta kontakt med mig via e-post eller läs mer om priser & information.

Du kan beställa forskning per timme, vilket innebär att du själv bestämmer hur mycket en utredning får kosta och därmed också det antal timmar som jag ska lägga på din förfrågan. Vi är hela tiden överens om vad som ska göras, så att det inte ska bli några överraskningar för dig.

Prova-på-erbjudande för nya kunder – beställ tre timmars släktforskning, men betala bara för två!

Du kan också välja att beställa en antavla (en grafisk, systematisk bild över släktled) innehållande 3, 4 eller 5 generationer. Vid denna typ av efterforskning lämnas s.k. basuppgifter (namn, födelsedatum, födelseort, vigseldatum, dödsdatum, dödsort och dödsorsak, i den mån det är antecknat i kyrkböckerna). Tillsammans med antavlan får du också en ansedel för varje person alt. makar som upptas i antavlan med den information som återfunnits. Dessutom får du i mappen med forskningsresultatet en anlista med namn- och ortsregister. Varje utredning åtföljs av tydliga källhänvisningar och ev. kopior.

Som "arbetsredskap" kan nämnas att jag har tillgång till material i Forskningsarkivet och Universitetsbiblioteket (båda vid Umeå universitet), SVARs hela utbud av det material som skannats av Riksarkivet och är tillängligt via Internet liksom Genlines material och material från Arkiv Digital.

Jag har även möjlighet att beställa arkivhandlingar som är godkända för utlån från de flesta arkiv i Sverige för påseende till Forskningsarkivet vid Umeå universitet. Lånen förmedlas f n utan kostnad.


© Flyborgs Genealogi - 2013-03-13  - webbsidorna fungerar bäst med Internet Explorer och skärmupplösning 1280 x 1024